maanantai 3. toukokuuta 2010

Puutarhahommissa

Tai itse asiassa enemmänkin rakennus hommissa, sillä rakensin vihdoinkin nukkekotiini pihan. Se on ollut tekeillä jo varmaankin puoli vuotta, mutta nyt vasta aloitin kunnolla.

Ensin rakennettiin koroke nukkiksen alle, että pihalle voi laittaa jotakin ja oven voi silti avata. Ja piti laittaa myös pahvista pohja pihalle.


Siiten rakensin jätskitikuista aidat koko pihan ympärille. Poikkipuut tein kahvitikuista. Leikkaamien kävi onneksi helposti jiirisaksilla.


Sitten naulasin aidat kiinni alustaan pikkiriikkisillä nauloilla. (Laitoin kyllä myös liimaa.)Oven eteen piti tehdä "kuisti". Tämä kuisti on kyllä aika pieni. :) Portaikko on tehty eri paksuisista pahveista ja bilteman sytykkeistä. Kaiteet tein jätskitikuista.Pihatietä varten leikkasin pahvista pieniä palasia ja liimasin ne alustaan."Laatat" maalasin tummanharmaalla ja tein myös noihin portaisiin kaiteen.Muurasin myös korotetun kukkapenkin oikeista kivistä, joita keräsin pihalta.Paljon on kyllä vieläkin tekemistä. Pitää vielä viimeistellä pihalaatoitus, laittaa nurmikko ja tehdä PALJON kukkia ja muita kasveja.

7 kommenttia:

 1. Ihanalta näytää :) siitä tulee hieno. Nukkekoti Jie

  VastaaPoista
 2. Tulee varmaan kaunis piha. Laatat ja muurattu kukkapenkin reunus näyttävät nyt jo hienoilta.

  VastaaPoista
 3. Hieno pihan alku. Itsellä samat suunnitelmat. Tosin vielä aivan ajatuksena. Aitamalleja olen tiiraillut 1:1 pihapiirien ympäriltä. Pieneen kokoon eivät ole vielä taipuneet. Täytyy käydä kurkkimassa uudelleen mitä ihanaa pihaasi syntyy.

  VastaaPoista
 4. Näyttää tosi kivalta. Mielenkiinnolla käyn seurailemassa, miten pihaprojekti edistyy.

  VastaaPoista
 5. Nätti pihan alku :) Tykkään erityisesti aidastasi.

  VastaaPoista
 6. Heippa, aivan upea nukkis + piha sinulla!!! :) Miten olet tehnyt tuon "korokkeen" talon alle? Olisin kovin kiinnostunut, koska itselläni sama homma tiedossa! Kiitoksia vastauksestasi ja kaikkea hyvää "mineilyyn"! :) P.S. Onko sinulla spostia? Voitaisiin kirjoitella sitäkin kautta?

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Tota koroketta varten tein n. 5 cm leveistä "puupalikoista" kehikon ja sitten taittelin pahvista pienet lisäpalaset ikkunoiden alle ja päällystin koko homman tiilikuvioisella paperilla. Portaat tein erikseen pahvista ja puurimoista ja ne on irrotettavat. :) Jos häi vielä kysyttävää niin lähetä s-postia osoitteeseen linduska96(ät)gmail.com

  VastaaPoista